Dirigent

Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm Lillo

 

Dirigent

 

 

Filip Ceunen werd geboren op 2 september 1983 te Hasselt.

Op 8-jarige leeftijd vatte Filip zijn muzikale studies aan in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans te Beringen waar hij orgel studeerde bij Dhr. Jaak Van Gele.

Na de academie zette hij zijn muzikale studies verder aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hier behaalde hij een 'eerste prijs' notenleer en harmonie.

Filip voltooide zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, waar hij compositie studeerde bij Dhr. Jan Van Landeghem. Hij behaalde er met onderscheiding het diploma ‘Master in Arts of Music’ (richting compositie) met ‘eerste prijzen’ voor compositie, contrapunt en fuga.

Om zich verder te specialiseren volgde Filip ook enkele masterclasses compositie bij o.a. Dhr. Jan Van Landeghem (professor compositie aan het "Kon. Conservatorium van Brussel"), Dhr. Clarence Mac Wai Chu (professor compositie aan "The Hong Kong Academy for Performing Arts"), Dhr. Stefano Gervasoni (professor compositie aan "Le Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris"), Dhr. Gian Paolo Luppi (professor compositie aan het "Conservatorio Giovan Battista Martini te Bologna"), Dhr. Claude Ledoux (professor compositie aan "L'École Supérieure des Arts, Conservatoire de Mons") en Dhr. Sergio Lanza (professor aan het “Conservatorio G.Verdi van Milaan”).

Daarnaast is Filip ook actief als trombonist. Hij volgde lessen bij Dhr. Jan Nicolaers en Dhr. Jan Smets. Hij speelt free-lance bij verschillende symfonische orkesten; het Brussels Philharmonic Orchestra, het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek, ...

Ook nam hij deel aan een 'Masterclass' trombone bij Dhr. Joseph Alessi (professor trombone aan de 'Faculty of The Juilliard School' te New York en eerste trombone bij de 'New York Philharmonic') en bij Dhr. Weston Sprott (Principal trombone of the ‘MET-Orchestra’).

Sinds 2009 worden zijn werken voor harmonie- en fanfareorkest uitgegeven bij Beriato Music Publishing (Hal Leonard MGB – De Haske).

Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm Lillo

 

Meester Surinxstraat 16

3530 Houthalen-Helchteren

Email: hoeverheidegalm@gmail.com