Play-in 2019

Play-in:

Op zaterdag 9 maart 2019 organiseert Muziekatelier Lillo (Houthalen) hun vierde editie van de play-in. Een harmonie play-in voor jong en oud.

 

Dit jaar is het thema: 'Dream-inn'. Stap binnen in ons hotel en droom met ons mee.

De dirigenten van deze editie zijn Kristof Aerts en Filip Ceunen, zij proberen mee onze dromen waar te maken.

 

We starten de dag om 9u30 met de repetities. Om 20u00 wordt het gratis slotconcert gehouden, waarop ouders, familie en vrienden graag worden uitgenodigd.

 

Het inschrijvingsgeld bedraagt €13.

Hiervoor krijg je twee maaltijden, drank tijdens het eten, een bonnetje voor een drankje tijdens de pauzes, partijen en een aandenken.

 

Inschrijven kan t.e.m. 23 februari 2019 via het inschrijvingsformulier. Daarna krijg je een bevestigingsmail met ook meer info over de betaling van het inschrijvingsgeld.

 

Hebben jullie nog vragen? Contacteer ons dan gerust via jwmlillo@gmail.com .

 

Hopelijk zien we jullie allemaal op 9 maart 2019!

Wij kijken er alvast naar uit.

 

Tot dan!

 

 

 

9 maart 2019

Inschrijvingsgeld

€13

Meester Surinxstraat 16

3530 Houthalen-Helchteren

Filip Ceunen werd geboren op 2 september 1983 te Hasselt. Op 8-jarige leeftijd vatte Filip zijn muzikale studies aan in de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans te Beringen waar hij orgel studeerde bij Dhr. Jaak Van Gele.

Na de academie zette hij zijn muzikale studies verder aan het Lemmensinstituut te Leuven. Hier behaalde hij een 'eerste prijs' notenleer en harmonie.

 

Filip voltooide zijn studies aan het Koninklijk Conservatorium te Brussel, waar hij compositie studeerde bij Dhr. Jan Van Landeghem. Hij behaalde er met onderscheiding het diploma ‘Master in Arts of Music’ (richting compositie) met ‘eerste prijzen’ voor compositie, contrapunt en fuga.

Om zich verder te specialiseren volgde Filip ook enkele masterclasses compositie bij o.a. Dhr. Jan Van Landeghem (professor compositie aan het "Kon. Conservatorium van Brussel"), Dhr. Clarence Mac Wai Chu (professor compositie aan "The Hong Kong Academy for Performing Arts"), Dhr. Stefano Gervasoni (professor compositie aan "Le Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris"), Dhr. Gian Paolo Luppi (professor compositie aan het "Conservatorio Giovan Battista Martini te Bologna"), Dhr. Claude Ledoux (professor compositie aan "L'École Supérieure des Arts, Conservatoire de Mons") en Dhr. Sergio Lanza (professor aan het “Conservatorio G.Verdi van Milaan”).

 

Daarnaast is Filip ook actief als trombonist. Hij volgde lessen bij Dhr. Jan Nicolaers en Dhr. Jan Smets. Hij speelt free-lance bij verschillende symfonische orkesten; het Brussels Philharmonic Orchestra, het Limburgs Orkest Jeugd & Muziek, ...

 

Ook nam hij deel aan een 'Masterclass' trombone bij Dhr. Joseph Alessi (professor trombone aan de 'Faculty of The Juilliard School' te New York en eerste trombone bij de 'New York Philharmonic') en bij Dhr. Weston Sprott (Principal trombone of the ‘MET-Orchestra’).

Sinds 2009 worden zijn werken voor harmonie- en fanfareorkest uitgegeven bij Beriato Music Publishing (Hal Leonard MGB – De Haske).

Filip dirigeert de Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm Lillo en de Koninklijke Harmonie Demergalm Godsheide.

Meer informatie: www.filipceunen.com

Kristof Aerts werd geboren in 1989. Op elfjarige leeftijd volgde hij zijn eerste klarinetlessen aan de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord & Dans Beringen. Alvorens verdere muziekstudies aan te vatten, behaalde Kristof een Master Nederlands en Theater-, film- en literatuurwetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Daar voltooide hij eveneens de Specifieke Lerarenopleiding.

 

Sinds september 2012 studeert Kristof aan het Koninklijk Conservatorium te Antwerpen. Hij behaalde er een diploma Bachelor Klarinet bij Ivo Lybeert en Raymond Dils en volgt er (na vijf voorbereidende jaren) vanaf september 2017 de Masteropleiding Directie bij Dirk De Caluwé, Jan Hadermann, Jan Van der Roost en Steven Verhaert.

Om zich nog verder te vervolmaken volgt hij sinds september 2016 ook de lessen Directie Instrumentale Muziek bij Kevin Houben aan de Genkse Academie en nam hij deel aan diverse masterclasses (van o.a. Johan de Meij en Philip Harper).

Momenteel is Kristof werkzaam als leerkracht woord, muziek en saxofoon aan de Academie van Beringen.

 

Kristof deed directie-ervaring op als vervangend dirigent bij de Koninklijke Harmonie Sint-Bartholomeus Merksem (2014-2016). Momenteel is hij actief als dirigent van de Koninklijke Harmonie De Heidegalm Berkenbos (sinds maart 2013), de Antwerpse Studentenharmonie (sinds februari 2016) en Koninklijke Harmonie De Bergengalm Hechtel (sinds mei 2017).

Als muzikant is Kristof lid van het Koninklijk HarmonieOrkest Schelle. Hij verleent ook regelmatig zijn medewerking aan producties van het Conservatorium Antwerpen.

Kristof Aerts

Dirigenten:

Filip Ceunen

Sponsers

Koninklijke Harmonie Hoeverheidegalm Lillo

 

Meester Surinxstraat 16

3530 Houthalen-Helchteren

Email: hoeverheidegalm@gmail.com